Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Onko pakko jaksaa?

takahiro-sakamoto-IMued0tpO1s-unsplashsasha-freemind-nXo2ZsKHTHg-unsplash

Väitän, että moni muukin kaipaa ihmisiä ympärilleen. Työkavereita samaan tilaan, naurua, keskusteluita, tuskastunutta tuhinaa, kahvihetkiä, onnistumisten välitöntä jakamista.

Väitän, että samaan aikaan pohdimme, miten voisi jäädä kotitoimistolle. Saisi nukkua pidempään ja syödä rauhassa aamiaisen, ehtisi jatkossakin vaihtaa kuulumisia perheenjäsenten kanssa ja lounaalla ehtisi lenkille.

Väitän myös, etten ole ainoa, joka on juuri nyt ennen kesälomaa aika puhki menneen reilun vuoden jälkeen. Jotta saamme poimittua syksyllä etäajan hedelmät talteen, on meidän huolehdittava omasta hyvinvoinnistamme ja palautumisestamme. Mitä kuormittavampi tämä ajanjakso on  ollut, sitä enemmän lepoa tarvitaan.

Muistatko vielä, miltä tuntuu, kun olet nukkunut oikein hyvät yöunet? Vaikka kesäyöt houkuttavat valvomaan, kannattaa lomallakin päivänsä rytmittää niin, että saa hyvää unta riittävästi. Pienet päiväunet mahtuvat myös mukavasti ohjelmaan, kun palaverirumba on hetkeksi katkennut.  

Millainen tekeminen saa hymyn huulillesi ja ajan kulumaan siivillä? Levon ohella meitä palauttaa mielekäs tekeminen, joka ruokkii omia intohimojamme. Tekeminen, jonka aikatauluista voimme aivan itse päättää. Tekeminen, josta tietää tulevansa hyvälle tuulelle. Yhtäläisiin tuloksiin pääsee lukemalla, kävelemällä, neulomalla, polttopuita hakkaamalla tai kesäkukkia hoitamalla. Entä voisitko yhdistää mukaan itsellesi tärkeät ihmiset? Lähteä kirppiskierrokselle kaverin kanssa, kutsua sukulaiset mökille tai istua puistossa piknikillä harrasteporukalla?

Mistä voit tänään olla kiitollinen? Jos olet huomannut oman mielialan laskeneen, päivien olevan samaa harmaata mössöä viikosta toiseen, kannattaa huomio kiinnittää asioihin, jotka ovat hyvin. Onnistumis- ja kiitollisuuspäiväkirjat ovat oiva apu mielialan kohottamisessa. Ja jos kirjoittaminen tuntuu raskaalta, riittää, että mietit joka päivä kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Sen pitäisi mahtua täyteläisimpäänkin päivään .

Voisitko aloittaa hyvinvointiin panostamisen heti tänään? Näin kesäloman ensimmäinen viikko ei mene horroksessa, vaan pääset heti palautumisen äärelle. Leppoisia ja lempeitä kesäpäiviä!

 

Tilaa blogimme