Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

"Hyvä uusi arki" voi tuottaa kilpailuedun pitkälle tulevaisuuteen

takahiro-sakamoto-IMued0tpO1s-unsplash

Käynnissä on pian vuoden kestänyt globaali ihmiskoe, jonka tuloksia emme saa vielä pitkään aikaan. Kun pandemia ajoi ihmiset toimistoista etätöihin, siirryimme yhtäkkiä kasvokkain kohtaamisesta lähes yksinomaan konevälitteiseen vuorovaikutukseen: videopalavereihin ja keskustelualustoille.

Kun kohtaaminen on pian taas suhteellisen turvallista, mikä tulee muuttumaan? Työelämän hyvä uusi arki rakennetaan nyt - mutta millä perusteella?

Se, että voimme jatkossakin työskennellä lähes kaikessa ”etänä”, ei tarkoita, että meidän pitäisi niin tehdä. Me Novetoksella uskomme, että korona-ajan voittajia ovat ne organisaatiot, joissa ymmärretään aidon kohtaamisen merkitys ja uskalletaan ravistella totuttuja työskentelytapoja.

Viime keväänä moni organisaatio otti aiemmin mahdottomalta vaikuttaneen digiloikan, jolloin olennaista oli ehkäistä työskentelyn keskeytyminen. Pian voimme jälleen valita, miten työskentelemme – poikkeusajan exit-suunnitelman aika on nyt. Palaammeko vanhaan vai jäämmekö etämoodiin? Millä perusteella valitsemme tulevaisuuden työskentelytapamme?

Nyt, kun monitilatoimistojen käyttöaste on minimissään, etätyössä voidaan nähdä mahdollisuus kalliiden vuokrien leikkaamiseen, yhteisten tilojen pienentämiseen ja toimiston käytön porrastamiseen. Pelkkä taloudellinen peruste ei ole kestävä työtapojen määrittelyn perusta. Toisaalta, yksittäisen työntekijän oman työn optimoiminen ja organisaation etätyökäytännöistä sopiminen perustuen siihen, ”mitä kukin meistä erikseen haluaa”, johtaa meitä kohti sirpaloituvaa työyhteisöä. Jos emme tarvitse toisiamme nimeksikään työn tekemiseen, mikä on se lisäarvo, jota organisaatio tuottaa? Jos toimimme parhaiten irrallisina, olisiko organisoituminen hyvä miettiä uusiksi syvemmin, esimerkiksi alustaksi freelancer-yhteisölle? Vai onko meidän työmme arvo juuri yhteisessä ajattelussa, toistemme täydentämisessä?

Toisin sanoen, näemmekö maailmamme yksinkertaisena vai kompleksisena? Katsommeko asiaa yksilön vai koko organisaation näkökulmasta? Miten painotamme erilaisia arvokkaita, mutta keskenään risteäviä näkökulmia ja tarpeita? Millainen uusi arki sopii juuri meille?

Jotta organisaation kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa, vuorovaikutusta tulee johtaa viisaasti ja rohkeasti aidon yhteisen tavoitteen ja arvon tuottamisen näkökulmasta. Laadukkaiden kohtaamisten tuoma lisäarvo synnyttää aitoa taloudellista hyötyä. Nämä edut voivat olla suuremmat kuin tilaratkaisujen säästöt.

Työelämän ”uuden normaalin” kynnyksellä meillä kaikilla on ainutkertainen mahdollisuus toiseen loikkaan uudistamalla vuorovaikutusta entistä tarkoituksenmukaisemmaksi. Novetoksessa yhdistämme liiketoimintaymmärryksen organisaatioiden kulttuurin, toiminnan ja johtamisen osaamiseen sekä aitoon ihmistajuun. Autamme mielellämme räätälöimään hyvää uutta arkea juuri teille!

Ole rohkeasti yhteydessä meihin, juodaan virtuaalikahvit samalla kun mietitään, miten juuri sinun haasteisiisi voitaisiin parhaiten vastata!

 

.

Tilaa blogimme