Skip to content
Menu
close-icon-lq

Coachaa niin että tuntuu

Olen nyt toiminut seitsemän vuotta business coachina. Takana on lukuisia ylimmän johdon coaching-prosesseja ja satoja tunteja coachausta. Osaamista, kokemusta ja näkemystä on kertynyt. On haastavia aiheita, oivalluksen hetkiä ja mahtavia onnistumisia.

Mitä business coaching on?

Business coaching on yksi tehokkaimmista johdon kehittämismuodoista. Se on kahden henkilön välinen luottamuksellinen yhteistyösuhde, joka perustuu avoimeen, arvostavaan ja tasavertaiseen keskusteluun. Coaching on ratkaisuhakuista, ja se nojautuu positiiviseen psykologiaan.

Tyypillisiä coaching-prosessin tavoitteita on löytää ratkaisuja coachattavan työtä koskeviin ongelmiin, kehittää coachattavan johtamistyyliä tai tunnistaa omia sisäisiä kehittymistä rajoittavia uskomuksia ja työstää niitä.

Coachin keskeiset työkalut ovat avoimet ja voimaannuttavat kysymykset, aktiivinen kuuntelu, vahvistava läsnäolo, luottamuksen rakentaminen, kannustaminen ja haastaminen. Coachattava löytää itse ratkaisut ongelmiinsa coachin keskittyessä tukemaan hänen ajatuksenkulkuaan ja varmistaessa, että asiaa tulee pohdittua riittävän monesta näkökulmasta.

Metatason oppeina coachattava oppii samalla valmentavan johtamisen perustaitoja, joita hän voi soveltaa omassa johtamistyössään. Lisää tietoa valmentavasta johtamisesta saat mm. lataamalla oppaamme.

Vuosien kuluessa olen huomannut vaativani niin itseltäni kuin asiakkailtanikin kokonaisvaltaisia tuloksia. Prosessien aikana asiakkaani ovat kehittäneet organisaatioitaan, kasvattaneet liiketoimintaansa ja tuloksiaan, läpivieneet organisaatiomuutoksia ja tehneet yrityskauppoja.

Samalla on kaivauduttu syvälle persoonallisuuksien ytimiin, haastettu ajattelutapoja, heittäydytty epämukavuusalueille ja kasvettu ihmisinä. Asiakkaani ovat tarttuneet rohkeasti haasteitaan sarvista, pitäneet päiväkirjoja, lukeneet kirjoja ja tehneet kaikkinensa mahtavaa työtä.

Tämän kaiken ohella olemme juosseet pitkiä uuvuttavia lenkkejä, hikoilleet kuntosalilla, kiivenneet lintutorneihin, kastuneet ja kompuroineet loskaisilla pilkkopimeillä lenkkipoluilla, palelleet hiihtoladulla ja tehneet loppureflektioita saunan lauteilla. Asiakkaani ovat laihduttaneet prosessien aikana kymmeniä kiloja, uusineet ruokavalioitaan, kehittäneet itsensä johtamisen taitojaan ja parantaneet elämänlaatuaan.

Edellytän asiakkailtani aitoa sitoutumista prosesseihin. Pysyvä muutos vaatii vahvaa sitoutumista muutosprosessiin, itsensä likoon laittamista ja tuntemattomaan astumista. Sitoudun olemaan näillä matkoilla oppaana, vierellä kulkijana, haastajana ja tukijana.

Suhtaudun työhöni intohimoisesti, janoan palautetta, pidän oppimispäiväkirjaa ja reflektoin kokemuksiani. Rakastan työtäni ja haluan kehittyä siinä aina vain paremmaksi. Pyrkimykseni on laittaa joka päivä ”All in”. Coachata niin että tuntuu.

Tilaa blogimme