Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq
JULKAISUT

Merkityksen kokemus

Miksi toimin niin kuin toimin? Miksi juuri tämä asia on minulle tärkeä? Mikä lopulta antaa minulle tunteen hyvästä elämästä? 2015

Tämä on kirja Merkityksestä. Tämän kirjan ainoa tarkoitus on havahduttaa lukija ajattelemaan yhtä suurta kysymystä. Elämän supersuuri haaste on kysymys merkityksestä ja tarkoituksesta.

Miksi toimin niin kuin toimin? Miksi juuri tämä asia on minulle tärkeä? Mikä lopulta antaa minulle tunteen hyvästä elämästä?Erityisesti työelämässä on viime vuosina mietitty työn mielekkyyttä. Riittääkö meille, että saamme kelvollisen työn ja kohtuullisen korvauksen menetetystä vapaa-ajasta? Vastaus kuuluu yksiselitteisesti: ei riitä. Kun työstä katoaa merkityksen kokemus, tuloksena voi olla vähittäinen uupuminen ja elämänhallinnan katoaminen. Mistä löydän kadoksissa olleen merkityksen? Miten vahvistan kokemustani merkityksellisyydestä?

Kirja koostuu lyhyistä tarinoista ja kappaleista, jotka lähestyvät aihetta eri suunnilta. Vaikka teema on suuri, kirjan tarjoama lukukokemus on helppo. Kirjaa voi kuljettaa mukana vaikka matkalukemisena. ”Pieni pala kerrallaan” sopii lukemisen motoksi.

Kappaleiden lopussa on miettimistehtäviä, jotka auttavat lukijaa liittämään ajatukset osaksi omaa elämäänsä ja pohdintaansa. Merkityksen kokemus ei tule ulkopuolelta. Se kasvaa sisältämme.

Kirjoittajat ovat kokeneita työelämän ja johtamisen kehittäjiä: Novetoksen perustaja Tapio Aaltonen on teologi, johdon konsultti ja palkittu tietokirjailija. Pirjo Ahonen on sosiaalipsykologi, esimiestyön kehittäjä ja tiimien sparraaja. Heikki Pajunen on kasvatustieteilijä ja erityisesti valmentavan johtamisen lipunkantaja.

SIDOSASU: sidottu
ISBN: 9789527043660
SIVUMÄÄRÄ: 288
JULKAISUVUOSI: 2015
KUSTANTAJA: Kustannusosakeyhtiö Auditorium

Osta täältä >