Skip to content
Menu
close-icon-lq

Talven ensimmäistä pakkasaamua ❄️ vietettiin Keilarannassa työn murroksesta puhuen

Aihe on ajankohtainen, koska erilaiset murrokset koskevat valtaosaa yrityksiä, tavalla tai toisella. Kuitenkin kaikki yritykset eivät menesty tai selviä muutoksesta. Totutut toimintatavat ja rutiinit eivät enää toimi, vaan tarvitaan uudenlaista ajattelua ja johtamista.

Aamiaistilaisuuteen saapui kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta vierasta, jotka saivat kuulla siitä, mitä on odotettavissa. Tutkimuspäällikkö Jokke Eljala Suomalaisen Työn liitosta totesi, että työelämän murros on monimuotoinen ja pitää sisällään kolme näkökulmaa: teknologisen murroksen, tarvittavan työvoiman vähentymisen ja kansainvälisen liikkuvuuden lisääntymisen. Tuottavuus, kestävyys ja osallistavuus rakentavat työn merkitystä sekä yrityksille että työntekijöille. Yritykset, jotka eivät näe työelämässä tapahtuvaa murrosta, ovat usein myös tappiollisia.

Useita hyviä tiivistyksiä jaettiin myös Twitterissä #työnmurros

Tamro Oy:n toimitusjohtaja Kaj Kaasalainen kertoi, miten Tamro on ennakoinut toiminnassaan jo tapahtuneet ja tulevat muutokset. ”Meille muutos on arkista. On parempi, että ollaan luotsina kuin ajopuuna” kiteytti Kai. Hänen mukaansa on tärkeätä tarkastella ympäristöä monipuolisesti sekä ymmärtää, miten asiakkaan elämässä on menossa. Kain kokemuksen mukaan organisaatioiden ongelmana on kyvyttömyys uudistaa organisaatiotaan, joka kuitenkin olisi muutoksen kannalta välttämätöntä.

Johdon konsultti Riitta Perttilä Novetoksesta kertoi havainnoista, joita Novetos on tehnyt työn murroksesta. Menestykseen on löydetty kolme keinoa: yhdessä kehittymisen kulttuuri, joka mahdollistaa uudistumisen, jaettu ja valmentava johtajuus, joka perustana on yrityksen arvot ja strategia sekä strateginen kyvykkyys, joka on laajentuu koko organisaation kyvykkyydeksi.

Työn murros vaatii yrityksiä myös luopumaan vanhasta: muun muassa byrokratiasta, kontrollista, valvonnasta ja hallinnollista esimiehistä.

Lue näistä asioista lisää pian ilmentyvästä oppaasta.

Käy myös tutustumassa jo ilmestyneisiin oppaisiimme.

Tilaa blogimme