Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Rohkeasti erilainen esihenkilövalmennus

Toteutimme Espoon kaupungin kanssa hankkeen, jossa johtamista ja esimiestyötä kehitettiin toiminnallisin menetelmin, psyko- ja sosiodraaman keinoin. Kokemukset olivat huippurohkaisevia.

Esimiehet saavat yleensä hyvää peruskoulutusta tehtäväänsä. Käydään kehityskeskustelu-, vuorovaikutus- ja puheeksiottovalmennuksissa. Ohjelmissa on paljon tietotason koulutusta, mutta vähemmän taitokoulutusta.

Taitokoulutuksen hankaluus piilee siinä, että taitojen opettelu vaatii aikaa. Esimiesten tilanteet vaihtelevat, ja esimiehet yksilöinä ovat erilaisia. Yhtälö on kuitenkin ratkaistavissa.

Toiminnalliset menetelmät perustuvat J. L. Morenon (1889-1974) psykodraamametodologiaan. Ne vahvistavat luovuutta ja tarjoavat mahdollisuuden kokeilla turvallisesti erilaisia käyttäytymis- ja toimintatapoja –  koko keholla eikä vain puheen tasolla.

Toiminnallisten menetelmien tavoitteena on vahvistaa esihenkilöiden ammatti- ja esihenkilöidentiteettiä, empatiataitoa, itsensä johtamisen kykyä ja omien vahvuuksien löytämistä. Ryhmässä käydään läpi arkipäivän tilanteita ja opitaan niistä. Tavoitteena on parantaa työilmapiiriä sekä vähentää sairauspoissaoloja. Lisäksi menetelmä vahvistaa päätöksenteon ja valintojen tekemisen valmiuksia sekä samalla tehokkuutta.

Novetoksen valmentaja Eeva Pitkänen oli hankkeen vastuuohjaajana. Espoon kaupungilla vastuuhenkilönä toimi Hanna Saaristo. Hän toimi myös toisena ohjaajana. Rahoittajana oli Työsuojelurahasto. Voit tutustua näihin kokemuksiin TSR:n sivuilla olevasta raportista.

Tilaa blogimme