Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Novetos kumppanina TEMin esimiesten valmennuksissa

Starttijakson perusteella odotettavissa on hyvä kokonaisuus. Avoin ja keskusteleva ilmapiiri sai osallistujilta kiitosta, ja vertaistuki on monelle esimiehelle erityisen tervetullutta.

Sisällöt muotoutuvat valmennettavien mukaan

Moni valmennettava odottaa mielenkiinnolla seuraavia moduuleja. Toiveena on saada konkreettisia menettelytapaehdotuksia ja benchmarkkausta asteen verran lisää.

Ihannetilanteessa löydämme valmennuksen kautta yhteisen tavan toimia esimiehenä TEM:ssä. Meidän tulee katsoa eteenpäin ja olla valmiita uudistumiselle. Tulevaisuuden alaiset eivät hyväksy ”pomottamista” vaan kaipaavat aitoa johtajuutta.

– Johtajan auktoriteettia ei enää luoda johtajan asemalla eikä vallan kautta vaan johtajuus on lunastettava, painotti valmentaja Tuovi Haikala. – Nuoremmalla ikäpolvella sitoutuminen omaan asiantuntijuuteen on vahvaa ja johdettavaksi suostutaan vain jos vuorovaikutus toimii.

Moduuleissa käsiteltäviä asioita ideoidaan yhdessä matkan varrella ja palautteen perusteella. Valmennukseen sisältyy myös pareittain tai pienryhmissä tehtäviä arjen esimiestyöhön ja johtamisen haasteisiin liittyviä välitehtäviä.

Tilaa blogimme