Skip to content
Menu
close-icon-lq

Novetoksen valmentama HUS:n yksikkö sai ministerin tunnustuksen

Jorvin sairaalan päiväkirurgian osasto oli yksi neljästä osastosta, jotka osallistuivat HUS Operatiivisen tulosyksikön, Novetos Oy:n ja Inventiva Oy:n Huipputiimien Huippuvuoret –hankkeeseen. Hankkeessa keskityttiin moniammatillisen yhteistyön sekä linjakkaan johtamisen kehittämiseen. Työyhteisön ja esimiestoiminnan kehittämisellä tavoiteltiin asiakastyytyväisyyden kasvua eli potilaiden oikea-aikaista ja laadukasta hoitoa.

Novetoksen Jari Ojasti ja Inventivan Raisa Lindroos yhdistivät voimansa hankkeen suunnitteluvaiheessa. Vuosikymmenten kokemus laajojen työyhteisöjen kehittämishankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta tuotti erinomaisia tuloksia.

”Uskon osallistavaan muutokseen ja työntekijöiden omaan kykyyn korjata ongelmakohtia ja kehittää yhteistyötä. Suunnittelimme Huipputiimien huippuvuoret -hankkeen niin, että koko henkilöstö osallistui pitkäjänteisesti työn ja työhyvinvoinnin kehittämiseen”, kertoo hankkeen päävalmentajana toiminut Jari Ojasti.

Valmennuksissa tunnistettiin paljon arjen kehittämiskohteita, joita hoitajat, lääkintävahtimestarit, lääkärit ja esimiehet veivät käytäntöön koko kolmivuotisen hankkeen ajan. Tämä työ jatkuu osaston oman kehittämistiimin ja esimiesten voimin edelleen.

”Valtakunnallinen tunnustus Jorvin Päiväkirurgian osastolle on osoitus siitä kuinka tehokkuus ja työhyvinvointi ”asuvat samassa talossa”. Määrätietoinen, osallistava ja pitkäkestoinen työyhteisön kehittäminen tuottaa tuloksia”, iloitsee Ojasti.

Hankkeessa tilajaana ja projektipäällikkönä toiminut osastoryhmän päällikkö Tarja-Leena Neffling luonnehti HUS:n työyhteisölehti Husarin numerossa 5/2013, kuinka hankkeessa päästiin määritellylle huippuvuorille yhteistyössä koko henkilöstön kanssa.

Haluatko että sinun organisaatiosi pääsee myös huipulle? Ota yhteyttä, niin kerromme miten se onnistuu.

Tilaa blogimme