Skip to content
Menu
close-icon-lq

Voiko kannustuksella johtaa?

metsa2.jpg

metsa2.jpgKesän jälkeen moni meistä aloittaa lenkkeilyn, niin minäkin. Alkuvaiheessa lenkit ovat työläitä eikä juoksemisen flow-tilaan pääseminen ole ensimmäisenä mielessä. Pikku hiljaa lenkit tulevat luontevaksi osaksi viikko-ohjelmaa ja myös tulos alkaa näkyä; lenkille lähteminen helpottuu ja matka pitenee, kun kunto nousee.

Olin eräänä sunnuntaiaamuna metsälenkillä vaihtelevassa maastossa. Koska olin tottunut juoksemaan tasaisessa maastossa, toivat mäet haastetta etenemiseen. Erään mäen päällä olin juuri luovuttamassa ja siirtymässä kävelemään, koska epäilin kuntoni kestävyyttä. Vastaani juoksi Alexander Stubb empaattisesti hymyillen ja kättään heiluttaen. Heilautin hänelle kättä ja huomasin kävelemisen sijaan nostavani jalkaa kevyemmin kuin vielä hetki sitten.

Kannustuksen voima on suuri. Miten voimaannuttavalta tuntuukaan, kun joku uskoo ja luo toivoa, kun olet heikoimmillasi. Kannustuksen kulttuurissa energiataso nousee ja luovuus kukkii. Professori, filosofi Esa Saarinen liittää kannustuksen huippuosaamiseen. Hengen osuus voi olla siitä jopa kolme neljännestä.

"Innostuneet yksilöt innostavat toisiaan ja jokainen voittaa. Tällöin päästään kertautuvan vipuvoiman avulla supertuottavuuteen, jossa ihmisten välinen vuorovaikutus kohottaa kunkin toimijan ylemmälle asteelle sekä koko kollektiivin toiminnan moninkertaisesti seuraavalle asteelle" -Esa Saarinen

Kannustus lähtee meistä jokaisesta itsestämme. Millä tavalla sinä puhut itsellesi? Kannustatko itseäsi? Itsen johtaminen on sisäistä puhetta itsellemme. Miten näemme itsemme ja minkä ajattelemme olevan itsellemme mahdollista. Itsen johtaminen on taito, jonka jokainen voi oppia.

"Rakentavat ajattelun mallit ovat eheyttäviä ja toistuvia" kirjoittaa Eeva Pitkänen, blogissaan Itsen johtaminen ja ajanhallinta kiireen lieventämiseen ja työmukavuuden parantamiseen. Näin kuuluu Eevan kolmas itsenjohtamisen vinkki: Ole tietoisesti positiivinen. Kun kohtaat ongelman, keskity hakemaan ratkaisua.

New Call-to-action

 

Tilaa blogimme