Skip to content
Menu
close-icon-lq

Vieraskynä: Vietävä muutos

Tanssissa miehen tehtävä on viedä ja naisen tehtävä on seurata. Mies määrää suunnan, tahdin ja lähestulkoon kaikki askeleet. Silloinkin, kun nainen on itse hakenut tanssiin. Työnjako on selkeä ja molemmat kuulevat saman musiikin. Tavoite on toivottavasti yhteinen: jaettu ja nautittava kappaleen kestoinen tanssielämys. 

Työpaikallasi on tapahtumassa muutos. Eikö olekin? Kuka sitä vie eteenpäin? Kenen tehtävä se on? Hyvä viejä on sopivasti itsevarma ja liikkeissään selkeä. Hänellä on näkemys siitä, millainen kokonaisuudesta suurin piirtein syntyy. Hän kutsuu seuraajat kohteliaasti mukaan ja sopeuttaa toimintansa heidän tasonsa mukaan, jotta kaikki varmasti pysyvät mukana ja säilyttävät kasvonsa. Hyvä viejä saa seuraajat jopa ylittämään itsensä ainakin silloin tällöin.

Entä miltä tuntuu olla vietävänä työpaikan muutoksessa? Onko muutokseen osallistujat haettu tanssiin vastahakoisena vai odottivatko he tanssiinkutsua eturintamassa tai peräti hakivat itse!

Hyvä seuraaja kannattelee itsensä ja pitää taitojaan yllä. Hän ottaa seuraajan osansa luontevasti, pyrkii saumattomaan yhteispeliin ja saadessaan omaa tilaa toteuttaa kokonaisuutta tukevan soolonsa.

Omat vielä jälkikäteenkin ilahduttaneet tanssikokemukseni ovat edustaneet muutamaa eri tyyppiä:

Tyylikkäimmät kokemukset ovat syntyneet tilanteissa, joissa olen saanut olla teknisesti monipuolisen ja varsin taitavan viejän käsissä. Näissä kokemuksissa olen hetkittäin pystynyt parempaan kuin edes itse tiesin osaavani. Viejä vain sai minut tekemään jonkin muuvin hienovaraisella, mutta riittävän selkeällä ja määrätietoisella ohjauksellaan. Taitavassa viennissä luotan eniten ja keskityn eniten.

Aistillisimmat tanssini olen kokenut henkilöinä jollain tavalla kiinnostavien viejien kanssa. Kyllä, tähän liittyy hetkellinen vetovoima. Nämä viejät eivät välttämättä ole teknisesti olleet kaikkien taitavimpia; he ovat enemmänkin tunnustelleet, kuunnelleet ja heittäytyneet itsekin. Tällaisessa viennissä olen eniten avoin ja utelias.

Hauskimmat ja riehakkaimmat tanssini olen pomppinut ja puljannut rentojen viejien kanssa. Ei se niin nuukaa, kunhan on hauskaa vai miten se kuvio nyt meni! Osaatko tämän? Kokeillaan! Otan kopin, jos ei onnistu. Näiden tanssien jälkeen naurattaa ja on hiki ja parhaimmillaan huomaa oppineensa jotain uutta.

Voisimmeko saada kaikki nuo viejät työpaikoillemme? Eikö muutoksessa pidäkin luottaa, keskittyä tekemään parhaansa, olla avoin ja utelias, nauraa ja oppia uutta? Hikikin voi tulla.

Kuka on Sanna Mari Alppivuori?

Sanna Mari Alppivuori luotsaa Enfolla palveluhallinnan tiimiä ja hän on rikastanut valmentavan johtamisen työkalupakkiaan Novetoksen valmennuksessa. Hän on aina syttynyt aidosta vuoropuhelusta tiimiläistensä kanssa ja kokee vahvasti, että tavoitteita kohti matkataan yhdessä ja tulokset syntyvät tekemisen kautta. Vapaa-aikanaan Sanna Marin saattaa tavata tanssimasta ja aamupalaksi hän syö Etelä-Savolaisia puolukoita.

Enfo luo innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja asiakkaidensa liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen ja parantamiseen.

www.enfo.fi

Tilaa blogimme