Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Maailman ei tarvitse olla valmis ennen lomia: vinkit lomalle lähtöön

kesä

 

Lomakausi on viimein täällä, ja se tarkoittaa monille meistä odotettua taukoa arjen kiireistä ja velvollisuuksista. Mutta monille lomalle siirtyminen ei välttämättä tuota positiivista odotuksen tunnetta, vaan paniikkia siitä, kuinka saan kaiken tehtyä valmiiksi ja työpöydän putsattua.  
 
Kuinka monta tarinaa onkaan siitä, että ennen lomila suoritetaan oman terveyden ja jaksamisen rajoilla. Kun viimein pysähdymme, kehomme saattaa antaa periksi ja sairastuminen uhkaa. Näin ei kenenkään loman soisi alkaa. 
 
Joten ennen kuin voimme uppoutua ansaittuun lomaelämään, meidän on huolehdittava yhdestä tärkeästä asiasta ennen lomien alkua: omasta työkuormasta ja siitä, että asiat ovat järjestyksessä asianmukaisesti priorisoituna ja normaalin työajan puitteissa hoidettuna.   

Johtajana tämä voi olla erityisen haastava tehtävä. On helppo jäädä kiinni työkiireisiin ja unohtaa pitää taukoa ennen lomaa. Kuitenkin on tärkeää muistaa, ettei omaa kuormaansa saa siirtää liikaa tiimille ennen lomia. Kun viimein pysähdymme, kehomme saattavat antaa periksi ja sairastuminen uhkaa. Miten siis varmistaa, että laskeudumme lomalle ilman lisäkuormitusta? 

Suunnittele ja priorisoi aidosti 

Ensinnäkin, suunnittelu etukäteen on avainasemassa.  
Tee lista kaikista keskeneräisistä tehtävistä ja priorisoi ne sen mukaan, mikä on kiireellisintä ja tärkeintä. Aseta realistiset tavoitteet siitä, mitä voit saavuttaa ennen loman alkua, ja keskity niihin. 

Toiseksi, muista pitää kiinni omista rajoistasi.  
Älä yritä suorittaa liikaa tai tehdä töitä liian myöhään. Pidä kiinni normaalista työajastasi ja varmista, että otat riittävästi taukoja ja lepoa ennen lomaa. 

Kolmanneksi, delegoi tehtäviä tarvittaessa.  
Hyödynnä tiimisi voimavaroja ja jaa vastuuta niin, että kaikki tuntevat olevansa osa projektia. Tämä ei vain helpota omaa taakkaasi, vaan myös edistää tiimin yhteistyötä ja luottamusta. 

Lopuksi, anna itsellesi lupa rentoutua ja nauttia ansaitusta lomasta.  
Sulje työpöytäsi henkisesti ja anna itsellesi lupa irrottautua työasioista kokonaan. Tärkeintä on huolehtia omasta hyvinvoinnistasi ja palata lomalta virkistyneenä ja valmiina uusiin haasteisiin. 

Lomalle lompsis! 

Joten, ennen lomaa varmista, että olet hallinnut työkuormasi ja anna itsellesi lupa levätä. Työpöytä siis fiksusti tyhjäksi – nyt voit nauttia lomasta täysin siemauksin! Maailma kyllä jatkaa radallaan lomienkin ajan ja odottaa levännyttä tarmoasi taas lomien jälkeen.  
 
 
 
 

 

Tilaa blogimme