Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Istutko elämäsi bussin ratissa vai takapenkillä?

Elämän eri muutostilanteet ovat otollista aikaa tavoitteiden asettamiselle. Monesta paikasta eteen ilmestyy ohjeita ja neuvoja siitä, miten asetat tavoitteet oikein ja miten varmistat onnistumisen. Loppujen lopuksi harmittavan harva meistä onnistuu tavoitteissan. Niin kauan kuin toimimme samalla lailla kuin ennen, saamme sitä yhtä ja samaa.

Millä voimme sitten varmistaa, että pääsemme tavoitteisiin ja istumme oman elämämme bussin ratissa? Tavoitteiden saavuttamista tärkeämpää on se, että meillä ylipäätään on tavoite. Jotta voimme innostua ja motivoitua elämästämme, meillä tulee olla kohde, jota kohti kulkea. Ilman tavoitetta olemme kuin aalloilla ajelehtiva lautta. Tällöin syytämme helposti muita vaihtuvista olosuhteista ja onnettomasta elämästämme.

Tavoitteiden asettamisen sudenkuoppana on ahneus. Rakennamme hienoja tavoitteita ja ajattelemme, että pystymme saavuttamaan kaiken, mielellään etuajassa. Rakennamme maailmaa syleileviä tavoitteita, jossa on mahdollisimman paljon ammattislangia. Miten nämä ohjaavat käyttäytymistämme arjessa? Mieli pystyy kuitenkin työskentelemään kerralla vain muutaman tavoitteen eteen. Kun tavoitteita on rajallinen määrä ja ne ovat selkeitä, itselle tärkeitä ja konkreettisia, ne ovat myös saavutettavissa.

Sanotaan, että omasta arvomaailmaan saa parhaiten käsityksen katsomalla kalenteria ja tiliotetta. Kun pöydällä on paljon asioista, saattaa hämärtyä se, miksi on olemassa. Asiantuntijatyössä on paljon näkymätöntä työtä. Tämä on yksi syy siihen, miksi kutominen, nikkaroiminen ja muu käsillä tekeminen on saavuttanut suurta suosiota. Meillä on tarve tehdä näkyväksi tekemisiämme, saada jotain konkreettista ja mitattavaa aikaiseksi.

Kun olemme asettaneet tavoitteet konkreettiseksi ja itseämme innostavaksi, voimme keskittyä etenemään niitä kohti. Valinnan paikat ovat niitä, jossa punnitaan tavoitteemme merkitys itsellemme. Edistääkö tämä valinta tavoitteeni saavuttamista ja onnellisuuttani? Käännänkö elämäni tästä risteyksestä vai valitsenko toisen reitin. Voimme vaikuttaa omaan elämäämme enemmän kuin ehkä ajattelemmekaan. Voimaannumme, kun tulemme tietoiseksi vaikutuspiirissämme olevista asioista ja osaamme erottaa ne niistä asioista, jotka ovat vaikutuspiirimme ulkopuolella. Elämän bussi kulkee eteenpäin, välillä hitaammin ja välillä nopeammin. Tärkeää on, että osaamme nauttia matkasta ja teemme viisaita, reiluja ja rohkeita valintoja.

Tilaa blogimme