Skip to content
PYYDÄ TARJOUS
Menu
close-icon-lq

Huonoille hautajaiset

takahiro-sakamoto-IMued0tpO1s-unsplashsigmund-aI4RJ--Mw4I-unsplash

 

Kun teemme paluun uuteen, parempaan normaaliin, kannattaa järjestää vanhoille, huonoille tavoille hautajaiset.


Ensinnäkin, kun ”teemme paluun”, olemme aktiivisia toimijoita. Aktiivisina toimijoina vaikutamme siihen, mitä asioita on ja tapahtuu uudessa normaalissa. Jos haluamme paremman uuden normaalin, kannattaa sieltä poistaa tietoisesti vanhoja, huonoja toimintamalleja.

Edessämme on siis jälleen uusi muutos, jota voimme esihenkilöinä ja vaikuttajina johtaa. Yhdet hyvät hautajaiset huonoille tavoille voi aina järjestää.

Yksi tapa on kerätä tiimiläisiltä kysyen suoraan tai anonyymisti niitä asioita, mitä he eivät halua enää nähdä tai kokea palatessaan lähityöhön tai siirtyessään hybridityöskentelyn malliin. Kuppikuntaisuus, työaika- ja lomakiistely, vähemmän kivat työtehtävät tai jopa työpaikkakiusaaminen tulevat joka tapauksessa jälleen näkyviksi.

Muutos on myös mahdollisuus. Miksipä emme hyödyntäisi tätä hetkeä, ja järjestäisi noille ei-toivotuille asioille hyvät hautajaiset? Se mahdollistaa niiden turvallisen näkyväksi tekemisen ja ennen kaikkea poistamisen. Samalla voi sopia niistä tavoista, joilla niitä käsitellään, jos niiden haamut alkavat uudestaan kummittelemaan.

Kuten hautajaisissa yleensäkin, edesmennyttä saa muistella kaiholla, jopa pienellä huumorillakin. Se antaa tilaa nostaa näkyväksi ne asiat, jotka uusi, parempi uusi normaali mahdollistaa. Uudet, hyvät asiat kannattaa myös sanoittaa ja puhua niistä ääneen uudelleen ja uudelleen. Se mihin keskityt, se vahvistuu - myös luomassanne uudessa ja paremmassa normaalissa.

Kirjoittaja Reijo Mylläri on kokenut valmentaja, työnohjaaja ja business coach, joka on huomannut itsessään irti päästämisen luovan tilaa uudistumiselle.

Tilaa blogimme