Menu
close-icon-lq
Menu
close-icon-lq
Näyttökuva 2024-04-16 kello 14.37.33

Minä alainen, sinä pomo - suomalaisten kokemuksia johtajista-kirjan julkistustilaisuus

Miksi ihmiset uupuvat työssä? Miksi niin monet vaihtavat työpaikkaa, vaikka palkka ja muut edut olisivat kunnossa? Usein varsinainen syy on johtamisessa. Tai ainakin siinä, miten ihmiset kokevat johtamisen. Novetoksen perustajan Tapio Aaltosen ja emeritusprofessori Pauli Juutin uutuusteos "Minä alainen, sinä pomosuomalaisten kokemuksia johtajista" on puheenvuoro ajankohtaisesta teemasta. Sen taustalla on 82 kertomusta, joissa ihmiset kertovat pomokokemuksistaan

 

 

 

 

 

Perjantaina 26.4.2024 pidetty tilaisuudessa päästiin kuulemaan kirjoittajien ajatuksia ja keskustelemaan kirjan teemoista. Haastattelijana toimi Novetoksen valmentaja Eeva Pitkänen.

 

Kirja tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman johtajuuteen, tutkien sitä pääosin alaisten silmin. Kokeneiden työntekijöiden kertomukset pomokokemuksistaan herättävät ajatuksia ja antavat syvällisen katsauksen nykypäivän johtamisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. 

Teoksen taustoista 

Tapio Aaltonen, Pauli Juuti:  
"Minä alainen, sinä pomo –
suomalaisten kokemuksia johtajista”
 

 
Tässä teoksessa johtajuutta tarkastellaan uudella tavalla - pääosin alaisten silmin – kun työntekijät kertovat pomokokemuksistaan. Nämä vavahduttavat tarinat havainnollistavat, miksi jotkut haluavat jatkaa samassa työpaikassa vuosi toisensa jälkeen, kun toiset taas selaavat kuumeisesti työpaikkailmoituksia.

Minä alainen, sinä pomo –kirjan sivuilla siteerataan aitoja kertomuksia eri työtehtävissä olevien pomokokemuksista sekä vedetään yhteen sitä, millaista on nykypäivän johtaminen ja sen luoma sosiaalinen todellisuus. 
 
Kirjoittajien kehittämän sosiaalisten suhteiden odotusavaruuden mukaan johtaminen ja työpaikan kulttuuri vaikuttavat keskeisesti siihen, kulkeeko työntekijä tai johtaja tasapainoillen työelämän väylää, onko hän raottanut sen ovea, onko hän muiden työyhteisön jäsenten kyydissä vai ajautunut puristavaan loukkuun. 
 
Teoksen kirjoittajat teologi ja yrittäjä Tapio Aaltonen ja professori Pauli Juuti ovat kokeneita johtamisen asiantuntijoita. Kirjan tausta-aineistona on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran suorittama aineistonkeruu Hyvä vai paha pomo.  
 
Kustantaja: Väyläkirjat Oy  

 

Näyttökuva 2024-04-16 kello 14.36.47

 

Valmentajat

Eeva Pitkänen

Valmentaja, business coach, työnohjaaja