Esimiehen-taskukirja_netti

Esimiehet ja HR-asiantuntijat kohtaavat päivittäin tilanteita, joihin on löydettävä vastaus lyhyelläkin varoitusajalla. Kirja on eräänlainen eloonjäämisopas: kysymykset ovat elävästä elämästä ja vastaukset on pidetty tiiviinä.

– Esimiehen on oltava melkoinen moniottelija. On paljon juridista vastuuta. Lisäksi on oltava pelisilmää, kykyä toimia tarvittaessa nopeasti ja välillä taas rauhallisen harkiten. Käytännön esimiestyö on hyvä opettaja, mutta onneksi tueksi löytyy mentoreita, valmennusta, kirjoja ja tällaisia oppaita, Aaltonen toteaa.

Esimiehen taskukirjassa kysytään esimerkiksi:

”Työntekijä pyytää työpisteeseensä turvallisuuden takia kameravalvontaa. Toinen samassa pisteessä oleva puolestaan vastustaa sitä. Voidaanko kameravalvonta kuitenkin järjestää työnantajan toimesta?”

”Työntekijä on ollut kauneusleikkauksessa ja saanut lääkärintodistuksen työkyvyttömyydestään. Onko työntekijä oikeutettu olemaan poissa ja saamaan sairausajan palkkaa työkyvyttömyysajanjaksolta?”

”Työntekijöille on hankittu turvavarusteita, mutta he eivät käytä niitä sääntöjen mukaisesti. Mikä on tällöin työnantajan ja työntekijän vastuu, ja miten tulisi toimia?”

SIDOSASU: Sidottu, pehmeäkantinen
ISBN: 978-952-14-1895-2
SIVUMÄÄRÄ: 261
JULKAISUVUOSI: 2013
KUSTANTAJA: Talentum

Osta heti ›