Yt-neuvotteluista inhimillisiä -opas

Yhteistoimintaneuvotteluprosessi herättää monenlaisia ikäviä tunteita – ihan jokaisessa. Esimiehenä voi olla houkuttelevaa työntää pää pensaaseen ja odottaa, että ikävä tilanne menee ohi. Valitettavan usein näin myös käy – tai ainakin siltä se näyttää työntekijöiden silmissä. Myös me olemme kuulleet liian monta tarinaa ikävistä kohtaamisista yhteistoimintaneuvotteluprosseissa. Tällaisessa tilanteessa esimiehellä ei ole helppoja ja mukavia tehtäviä, vain vaikeita ja ikäviä. Ikäviäkin tilanteita voi kuitenkin hoitaa inhimillisesti ja arvostavasti.

Yt-neuvotteluiden aloittaminen aiheuttaa aina hämmennystä ja epävarmuutta tulevasta. Erityisen vaikea tilanne on silloin, kun kysymyksessä on irtisanomisiin johtavat neuvottelut. Olemme laatineet tämän oppaan avuksi juurin näitä tilanteita varten. Haluamme tarjota sinulle näkökulmia ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat Yt-prosessin aikana ja sen jälkeen.

Mitä arvostavammin irtisanottavaa kohdellaan, sitä paremmat edellytykset hänellä on päästä tunneprosessissa eteenpäin ja pitää huolta työmarkkinakelpoisuudestaan. Arvostavasti hoidettu Yt-prosessi lisää luottamusta ja halukkuutta sitoutua organisaatioon jäljelle jäävien työntekijöiden keskuudessa.