Asiantuntija-itsejohtamisella-olet-vahva-rohkea-ja-pysyt-fokuksessa

HETKESSÄ Ole läsnä Läsnäolo, tietoisuus Psykologinen joustavuus Läsnäolon voima Hetken ilo Läsnä töissä

YTIMESSÄ Syty ja loista Arvot, merkitys Motivaatio, syttyminen Itsetuntemus Roolit, uskomukset

MIELEN MATKASSA Johda mieltäsi Tunteet, myötätunto Resilienssi, positiivisuus Taito keskittyä

JÄNIKSEN SELÄSSÄ Selviä 24/7 Stressi Kiire, ajanhallinta Irti stressistä

TASAPAINOSSA Voi hyvin Hyvinvointi, elämäntavat Palautuminen, voimavarat Viisas keho Syömisen nautinto

OMASSA KÄDESSÄ Tunne itsesi Vuorovaikutus Viestintä tässä ja nyt Erilaisuuden ymmärtäminen

Haluatko oppia ymmärtämään itseäsi paremmin? Kiinnostaako sinua, mikä sinulle itsellesi on oikeasti tärkeää tai se, mitä arvosi kertovat sinusta? Toivotko lisää selkeyttä ja suuntaa työhösi? Entä miten voit kehittää hyvinvointiasi?

  • Mitkä ovat luontaiset tapani ajatella, tuntea ja toimia työyhteisössä? Mikä minua energisoi? Mikä puolestaan vie voimia ja vaatii erityistä venymistä?
  • Mikä on työni ydin, mitä tavoittelen työlläni ja mikä siitä tekee juuri minulle merkityksellistä? Mikä työssäni innostaa? Mitkä arvot ohjaavat toimintaani ja valintojani?
  • Itsensä johtaminen edellyttää työroolin ja tavoitteiden selkeyttä. Mihin kohdistan voimavarani? Mikä työssäni on tärkeää? Mitkä ovat työni keskeiset tavoitteet? Kuinka toimin suhteessa muihin?
  • Kuinka johdan omaa mieltäni? Miten huolehdin riittävästä palautumisesta? Miten elintapani tukevat hyvinvointiani?
  • Miten pääsen turhista aika- ja velvollisuussyöpöistä eroon? Miten hallitsen aikatauluni? Mikä on suhteeni stressiin ja kiireeseen?

Lataa tästä ilmainen haastatteluihin perustuva selvityksemme itsensä johtamisesta: Ytimessä: Esimies itsensä johtamisen mahdollistajana.

Kun haluat perehtyä itsensä johtamiseen vielä tarkemmin, kannattaa vilkaista ainakin nämä blogikirjoituksemme:

Itsensä johtaminen ja ajanhallinta kiireen lieventämiseen ja työmukavuuden parantamiseen

Monet raatavat jaksamisensa äärirajoilla. Itsen johtamisen taitoihin ja ajanhallintaan etsitään vinkkejä netistäkin.

Tutkijat Carmeli, Meitar ja Weisberg selvittivät itsen johtamisen ja innovatiivisuuden välistä yhteyttä. Tutkimus osoitti, että itsen johtaminen sisältää kolme strategiaa, jotka vaikuttavat suoritukseen, innovatiivisuuteen ja tehokkuuteen: käyttäytymis- ja palkitsemisstrategiat sekä rakentavat ajattelumallit.
– Eeva Pitkänen

 

Sinulla on entistä enemmän VALTAA

Kun sinä saat enemmän valtaa, kannat myös enemmän vastuuta. Yksinkertaista ja loogista, vai mitä? Itsensä johtaminen ja jatkuva oppiminen ovat avaimia menestykseen vallan ja vastuun uusjaossa.

Digitalisaation (vai pitäisikö nykyään täsmentää tekoälyn ja robotisaation?) vyöry johtaa väistämättä siihen, että kaiken muun mullistuksen lisäksi myös valta ja vastuu siirtyvät toisaalle yhteiskunnassa. Suorittava työ vähenee ja huippuosaajien valta kasvaa. Todennäköisesti sinä kuulut niihin, joiden valta kasvaa.
-Marja Heinonen

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi: