2018:

26.1. Itsen johtamisella lisää työhyvinvointia alkaa: Miten lisätä oman elämän hallinnan tunnetta? Ja löytää oma terve suhtautuminen ajan hallintaan? Lue lisää valmennuksesta.

2.2.☕ Aamiaistilaisuus: Arvot itseohjautuvuuden ja yhteistyön perustana – kohti ketterää toimintakulttuuria Lue lisää tilaisuudesta.

7.2. Vaikuttava valmentaja -koulutus (#11) alkaa: Avoin valmennus, jonka menetelmät antavat käytännönläheisiä työkaluja innostamiseen, oivallusten edistämiseen ja tuloksellisen yhteistyön rakentamiseen valmentavalla otteella. Lue lisää valmennuksesta.

9.3. Innostava johtamisjärjestelmä – kaksipäiväinen valmennusohjelma (#1) alkaa: Haluatko parantaa ryhmäsi toiminnan selkeyttä, sujuvuutta ja itseohjautuvuutta? Miltä tuntuisi, jos johtamisjärjestelmä olisi välttämättömyyden sijasta innostuksen ja itseohjautuvuuden lähde? Lue lisää valmennuksesta.

16.3.☕ Aamiaistilaisuus: Merkityksellinen työ tuottaa työhyvinvointia Lisätietoja tulossa pian.

19.3. Valmentava johtaminen ja esimiesote – kaksipäiväinen valmennusohjelma (#1) alkaa: Valmentavaa esimiesotettaan kehittäville. Erityisen hyvin valmennus sopii, jos olet uusi esimies tai haluat lisätä ryhmäsi itseohjautuvuutta merkittävästi. Lue lisää valmennuksesta.

2.8. Tilanteet haastaa -valmennus (#1) alkaa: Haastavat tilanteet voi ottaa esteenä, mutta voit myös taklata ja kääntää ne onnistumisiksi. Tilanne haastaa -valmennus auttaa sinua tunnistamaan haastavat tilanteet ennalta. Käymme läpi konkreettisia tapauksia ja saat niihin sopivia työkaluja. Lue lisää valmennuksesta.

8.8. Valmentava johtaminen ja esimiesote – kaksipäiväinen valmennusohjelma (#2) alkaa: Valmentavaa esimiesotettaan kehittäville. Erityisen hyvin valmennus sopii, jos olet uusi esimies tai haluat lisätä ryhmäsi itseohjautuvuutta merkittävästi. Lue lisää valmennuksesta.

24.8. HR-ryhmäcoaching – voimaa ja vaikuttavuutta HR-työhön alkaa: Liiketoiminnan ja työn murros haastaa yritysten perinteiset toimintatavat ja johtamisen. Miten murros vaikuttaa HR-ammattilaisen rooliin ja toimintatapoihin? Miten se vaikuttaa sinun arkeesi? Löydä vastauksia ja ratkaisuja yhdessä HR-kollegojen kanssa. Lue lisää valmennuksesta.

4-5.9. Vaikuttava valmentaja -jatko: Avaimet onnistuneeseen muutokseen Uudistuminen vai muutos? Mitä muutokseen sitoutuminen edellyttää? Miten sitoutetaan ihmiset uudistuneeseen ajattelutapaan? Mitä onnistuneeseen muutokseen tarvitaan? Lue lisää valmennuksesta.

29.9. Innostava johtamisjärjestelmä – kaksipäiväinen valmennusohjelma (#1) alkaa: Haluatko parantaa ryhmäsi toiminnan selkeyttä, sujuvuutta ja itseohjautuvuutta? Miltä tuntuisi, jos johtamisjärjestelmä olisi välttämättömyyden sijasta innostuksen ja itseohjautuvuuden lähde? Lue lisää valmennuksesta.

1-2.11. Vaikuttava valmentaja -jatko: Fasilitoimalla menestykseen Miten fasilitoinnilla voidaan rikastaa johtamista? Miten tiimiä osallistamalla voidaan tukea työyhteisötaitoja ja aikaansaavaa toimintakulttuuria? Miten ryhmänohjausmentelmiä voidaan hyödyntää innovoinnissa? Lue lisää valmennuksesta.

7.11. Innostava johtamisjärjestelmä – kaksipäiväinen valmennusohjelma (#2) alkaa: Haluatko parantaa ryhmäsi toiminnan selkeyttä, sujuvuutta ja itseohjautuvuutta? Miltä tuntuisi, jos johtamisjärjestelmä olisi välttämättömyyden sijasta innostuksen ja itseohjautuvuuden lähde? Lue lisää valmennuksesta.

2019:

30-31.1. Vaikuttava valmentaja -jatko: Hankalat tilanteet oppimiskeinoiksi Miten hankalat tilanteet käännetään mahdollisuuksiksi? Miten lisäämme organisaation oppimista erilaisten virheiden kautta? Mitä on hankalien tilanteiden etiikka? Lue lisää valmennuksesta.

27-28.3. Vaikuttava valmentaja -jatko: Positiivisella haastamisella voittoon Miten positiivista haastamista tehdään taitavasti arjen työssä? Miten tiimiä haastetaan vastuunottamiseen? Mikä on positiivisen haastamisen merkitys tavoitteiden saavuttamisessa? Lue lisää valmennuksesta.

11-12.6. Vaikuttava valmentaja -bonusjakso (jatko): Henkisen uudistumisen inkkaripiiri Paremman kuuntelun ja pysähtymisen avulla, kykymme kuulla toisten ihmisten tärkeimmät pointit kasvaa. Näin saamme vuorovaikutuksesta tehokkaampaa, ja erilaiset turhat väärinkäsitykset vähenevät. Siten organisaation toiminta saadaan keskittymään ydintavoitteisiin, ja turha häly jää pois. Lue lisää valmennuksesta.