Saavut valoisaan ja tyylikkäästi sisustettuun toimistotilaan. Kahden pitkän pöydän ääressä on joukko keskittyneitä työntekijöitä suurten näyttöjen takana. Pikaiset ajatustenvaihdot asianmukaisine tuuletuksineen kantautuvat musiikin yli jonkun kuitatessa projektitaululla tehtävän suoritetuksi. Ollaan Schibsted Classified Media Suomen, tutummin Tori.fi:n, hermokeskuksessa. Ja kyseessä on huipputiimi, niin henkilöstö- ja asiakastyytyväisyydellä kuin tuloksellakin mitattuna.

Tori.fi-tiimiä on valmennettu huipputiimiksi koko sen olemassa olon ajan. Yhteistyö alkoi, kun Tori.fi:n toimitusjohtaja Jussi Lystimäki kääntyi Novetoksen puoleen. Alusta asti oli selvää, että kehittämistä tehdään intensiivisesti ja pitkäjänteisesti. Yhteistyössä on panostettu huipputiimitutkimukseen tukeutuen kolmeen E:hen: energy, engagement, exploration, eli vapaasti suomennettuna: energiaan, sitoutumiseen ja jatkuvaan kehittämiseen.

Menetelminä tämä on tarkoittanut niin avainhenkilöiden perehdytysvalmennuksia, pitkiä yksilöcoachingprosesseja, johtamisen kehittämistä ja koko tiimin valmennuksia. Ei siis mitään menetelmällisiä ihmeellisyyksiä, mutta tekemisen intensiteetti ja valmennuksellisten elementtien jatkuva kehittäminen ja soveltaminen ovat olleet huipputasoa.

Huipputiimin (High Performance Team, HPT) kehittäminen pähkinänkuoressa: Luo kunnianhimoiset tavoitteet. Älä kuitenkaan tuijota niitä liian kirjaimellisesti.

  • Valitse osaava valmennusyhteistyökumppani
  • Huolehdi omasta jaksamisestasi ja kehittymisestäsi.
  • Usko vahvasti ihmisten kykyyn kehittyä ja tue kehittymistä intohimoisesti.
  • Panosta johtamisen laatuun ja rekrytointeihin.
  • Keskity omaan tekemiseen ja vahvuuksien vahvistamiseen