Onnistuakseen pitkän aikavälin strategisessa kehittämisessä johdon on ymmärrettävä yrityksen perimää – sen osaamisydintä sekä arvoissa ja olemassaolon tarkoituksessa elävää henkistä perintöä.

Organisaation aiemmilla menestyskausilla vahvistunut perimä voi rajoittaa yrityksen muuntumiskykyä synnyttämällä ajattelun kaavoja ja toiminnallisia jäykkyyksiä, jotka on murrettava ennen kuin kehitys voi jatkua uudella uralla. Perimä voi kuitenkin myös tarjota liiketoiminnalle pitkälle tulevaisuuteen kantavan juuriston, jonka päälle ainutlaatuisuus on hyvä rakentaa.

Kirja tarjoaa runsaasti ajatuksia herättäviä esimerkkejä yrityksen kehityskulun lainalaisuuksista. Se ohjaa perimän tunnistamisessa, perimään vaikuttavan murrosvaiheen johtamisessa ja yrityksen uudistumisvalmiuksien systemaattisessa kehittämisessä.

Kirjan opit ovat erityisen ajankohtaisia omistusrakenne- tai toimintalogiikkamurrosten keskellä elävien yritysten ja julkisorganisaatioiden johdolle, pääomistajille ja organisaationkehittäjille. Uuteen organisaatioympäristöön siirtyville ammattijohtajille kirja tarjoaa työvälineitä organisaation ydinolemuksen ymmärtämiseen.

Paula Kirjavainen, Ritva Irmeli Laakso-Manninen

SIDOSASU: sidottu
ISBN: 978-951-0-35966-2
SIVUMÄÄRÄ: 318
JULKAISUVUOSI: 2010
KUSTANTAJA: WSOYpro

Osta heti ›